MEMORANDUM - ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN

Distribuie pe:

Asociația Romană de Cancer GRUPUL DESTINE COMUNE, organizație fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, înființată în anul 1996, cu sediul în str. Mărăști nr. 38, loc. Târgu-Mureș, jud. Mureș, reprezentată legal prin ec. Ionela Ciotlăuș, în calitate de președinte, are ca scop specific de activitate în domeniul social medical: informarea și schimbarea mentalității pacienților și societății în ceea ce privește diagnosticul cancer, recuperarea fizică și psihică a bolnavilor de cancer, promovarea și implementarea drepturilor pacienților bolnavi de cancer, precum și sprijinirea cadrelor medicale pentru a oferi servicii cât mai complexe și complete, astfel încât tratamentul să eficientizeze situația bolnavilor.

Asociația beneficiază de acreditare activități de consiliere pentru persoanele afectate de cancer mamar și se adresează cu precădere persoanelor de sex feminin, diagnosticate cu neomamar, neoginecologic și limfom.

Scopul acestui Memorandum este acela de a pune solidaritatea mai presus de interesele cotidiene zilnice și să ne amintim că avem datoria de a-i ajuta atât pe cei aflați în suferință, cât și pe cei dragi nouă.

Cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului la sân, împreună cu participanții la evenimentul „Ambasadoarele Sănătății la Târgu-Mureș", demarăm campania de conștientizare și informare pentru punerea în aplicare a măsurilor concrete în scopul asigurării depistării precoce, tratamentului și serviciilor de îngrijire adaptate cancerului.

Există o serie de activități concrete care vor fi desfășurate privind informarea, dar și colectarea datelor comparabile, despre investigațiile necesare, dar și apariția cancerului și rezultatele tratamentelor aplicate acestuia, ceea ce facilitează identificarea și promovarea bunelor practici privind prevenirea, diagnoza și tratamentul acestei boli, precum și îngrijirile medicale acordate la nivelul comunității locale, ce pot aduce numeroase beneficii privind îmbunătățirea stării de sănătate a femeilor și familiilor lor.

Cancerul reprezintă o provocare la adresa sănătății nu doar la nivel european, național, ci și local. Împărtășind cunoștințele, expertiza și punând în comun capacitățile existente în domeniul informării și educației pentru sănătate, această problemă poate fi abordată mai eficient in comunitatea locală.

Sub deviza „SĂNĂTATEA ÎNCEPE CU TINE!", împreună cu ambasadoarele sănătății, semnatarii acestui memorandum se angajează în lupta împotriva cancerului la sân în comunitatea mureșeană, pentru a facilita schimbul de experiență și colaborarea între organizație și instituții și pentru a facilita o cât mai bună mobilizare a resurselor în domeniul cancerului la sân, în vederea îmbunătățirii indicatorilor acestei boli, prin programe de educație și conștientizare, suport pentru supraviețuitoare și îmbunătățirea politicilor publice.

Lasă un comentariu