Premii pentru scriitori mureşeni - Festivalul Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia" Mizil

Distribuie pe:

„Am fost onorată să mă aflu printre premianţi şi oameni de mare valoare. Cel mai mare premiu însă, aşa cum am spus şi pe scenă, a fost reprezentat de poveştile de viaţă pe care le-am auzit, de bucuria de a asculta mărturisiri ale unor oameni care mi-au intrat pentru totdeauna în suflet.

Doresc să le mulţumesc pentru acest lucru tuturor membrilor juriului care au evaluat textele şi fără a căror apreciere nu aş fi avut ocazia de a mă afla la Mizil, preşedintelui juriului, domnul Nicolae Băciuţşi poetului Lucian Mănăilescu, omul care a fost sufletul organizării acestui minunat eveniment"- a declara Armina Flavia Adam, câştigătoarea Marelui Premiu la Festivalul Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia", ediţia a IX-a, desfăşurat la Mizil (Prahova).

Poeta târgumureşeancăşi-a înscris astfel al cincilea premiu literar în 2015, constituindu-se într-o speranţă certă a poeziei tinere mureşene.

Şi la proză Târgu-Mureşul şi-a mai adjudecat încă un premiu (III), prin Mihaela Raşcu.

Juriul, având ca preşedinte pe Nicolae Băciuţ, a acordat câte 15 premii la fiecare secţiune (poezie, proză), dintr-o participare de câteva sute de concurenţi.

Manifestările au fost coordonate de Emil Proşcan (primarul oraşului Mizil), la rândul său scriitor.

Oaspeţi de onoare ai festivităţii au fost prozatoarea Ileana Vulpescu şi prof. Margareta Labiş, sora poetului Nicolae Labiş.

Lasă un comentariu