ITM Mureş aplică noi amenzi pentru munca la negru!

Distribuie pe:

În cursul lunii septembrie 2015, specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş au efectuat 101 acţiuni de control, din care 64, în domeniul relaţiilor de muncăşi 37, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Principalul obiectiv al acţiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă l-a reprezentat depistarea muncii nedeclarate.

Dintr-un comunicat de presă, transmis de inspector-şef adjunct jrs. Eva Man, aflăm că au fost identificate 19 persoane care lucrau fără forme legale şi 46 persoane care prestau muncă nedeclarată, motiv pentru care 40 agenţi economici au primit sancţiuni contravenţionale, din care 8 pentru muncă nedeclarată. Inspectorii au aplicat 27 de avertismente şi 28 amenzi, în cuantum total de 163.600 lei, precum şi 172 măsuri obligatorii, privind deficienţele constatate.

În acelaşi timp, a fost înaintată o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncăşi o sesizare penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni privind încadrarea în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni pentru 15 angajatori, constatându-se 17 neconformităţi, astfel că au fost aplicate 13 avertismente şi 4 amenzi, în cuantum total de 30.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amendă sunt tăierea şi fabricarea lemnului, fabricarea încălţămintei, restaurante şi alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi.

Totodată, au fost avizate 16 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori.

 

Lasă un comentariu