Când străinii vin, iar românii pleacă…

Distribuie pe:

În cadrul unui seminar organizat de PSD, ministrul Rovana Plumb declara că: „Peste 350.000 de copii din România au părinții plecați în străinătate, iar din aceștia 126.000 sunt afectați de migrația ambilor părinți." Totodată, conform Rovanei Plumb - citată de Agerpres -jumătate dintre copiii cu părinți plecați în străinătate au vârste sub 10 ani. Concluzia? Familia clasică este în pericol.

Părinții au ales depărtarea de copii pentru un trai decent, dar care este prețul pentru acești bani?, s-a întrebat ea, subliniind că o abordare europeană mult mai complexă față de copil și adolescent este necesară, precum și cooperarea dintre diferiți actori și părți interesate.

Ea a mai menționat: „Copiii acestor părinți emigranți sunt de cele mai multe ori lăsați în România în grija unchilor, mătușilor, bunicilor sau a altor persoane, beneficiind de sprijin redus din partea acestora, în multe cazuri, situația conducând la probleme severe."

Constatarea de mai sus au mai făcut-o și alții. Doar „soluțiile" lipsesc!

Din păcate, acest fenomen al plecării românilor în străinătate se petrece în contextul în care „ne pregătim" de sosirea în țară a unui „val" de imigranți sirieni și arabi. Va accentua oare acest fenomen „pericolul familiei clasice" de care vorbea Rovana Plumb? Vom trăi și vom vedea!

Lasă un comentariu