ÎN URMĂTORII ZECE ANI, SPORTUL VA FI ÎNLOCUIT CU O PASTILĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Universitatea din Sydney, citați de descopera.ro, susțin că, în următorii zece ani, va fi disponibilă o pastilă care ne va oferi o siluetă de invidiat, fără transpirație în sala de sport.

„În studiul nostru, am stabilit o cartografie a reacțiilor interne ale corpului uman (concentrându-ne pe schimbările țesuturilor musculare scheletice), care au loc când se practică o activitate fizică. Am inventariat aproape 1.000 de schimbări moleculare și am realizat o schiță a acestei activități, care va pune bazele unor tratamente viitoare, scopul final fiind reproducerea efectelor exercițiului fizic. Știam de multă vreme că există multe semnale determinate de mișcare, însă am fost primii care am elaborat această hartă și acum cunoaștem complexitatea lor.

Pentru a pune la punct această schemă, am studiat reacțiile corpului uman la fiecare din cei patru participanți, după ce aceștia efectuaseră o activitate fizică de zece minute. Apoi, am realizat o biopsie musculară înainte de exercițiul fizic și alta la sfârșitul acestuia", explică specialiștii ausrtralieni.

Ei adaugă că, în pofida acestui progres, reprezentând rezultatul a trei ani de cercetări, care permite o mai bună înțelegere a funcționării corpului uman, vor mai trece cel puțin zece ani până ce va putea fi produs un medicament care să înlocuiască sportul, cu care ar putea fi tratați pacienții diabetici sau obezii, pentru a scădea în greutate. 

Lasă un comentariu