Iarna trecută, PESTE ZECE LA SUTĂ DINTRE ROMÂNI AU TREMURAT DE FRIG!

Distribuie pe:

Institutului Național de Statistică (INS) afirmă că, în anul 2014, peste o gospodărie din zece nu și-a putut permite menținerea unei temperaturi adecvate în locuință!

Conform analizei INS, 12,7% dintre gospodăriile din România nu și-au putut asigura o temperatură optimă în locuințe, cel mai mare procent înregistrându-se în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, respectiv 20,3%. Procentul crește și mai mult în cazul șomerilor (42,2%)!

În România, mai mult de jumătate din gospodării (56,5%) își duce viața în locuințe individuale separate, proporția fiind puternic influențată de mediul rural, restul gospodăriilor regăsindu-se în imobile cu mai multe locuințe, în special în blocuri cu 10 locuințe sau mai multe (38,5%).

Imobilele în care se găsesc locuințele gospodăriilor sunt aproape în totalitate de tipul casă individuală separată în cazul mediului rural și, preponderent, apartamente în blocuri cu mai multe locuințe în cazul urban (unde doar puțin peste un sfert din gospodării ocupă case individuale separate).

Lasă un comentariu