ANRP a emis deciziile de actualizare în dosarele de despăgubire pentru cei care și-au abandonat proprietățile în Cadrilater, Basarabia și Bucovina de Nord!

Distribuie pe:

Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP) anunță că, după mulți ani în care despăgubirile datorate persoanelor care și-au abandonat forțat bunurile în Cadrilater, Basarabia și Bucovina de Nord au fost amânate sau acordate în condiții netransparente, au fost emise decizii de actualizare în toate dosarele.

„După intrarea în vigoare a Legii nr. 164 (decembrie 2014), A.N.R.P. a emis decizii de actualizare în 5.583 de dosare care au peste 18.000 de beneficiari. Prin aceste decizii, sumele stabilite prin hotărâri emise de prefecturi în anii 2005 - 2014 au fost actualizate cu indicele de creștere a prețurilor de consum la nivelul anului 2014.

Suma totală de 919.526.683,15 lei, stabilită prin deciziile de actualizare, se plătește în cinci tranșe, iar prima tranșă se acordă în acest an. Până în prezent, s-au emis deja 3.890 de titluri de plată.

A.N.R.P. îi asigură pe toți beneficiarii Legii nr. 164/2014 că până la sfârșitul anului vor fi emise titlurile de plată aferente primei tranșe.

Având în vedere faptul că sumele necesare plăților au fost prevăzute în bugetul de stat cu titlu de despăgubiri, avem convingerea că, după o lungăși nemeritată așteptare, toți beneficiarii vor intra în posesia despăgubirilor cuvenite până la sfârșitul anului 2015", precizează ANRP.

Lasă un comentariu