PRODUSELE JUNK FOOD, PERICULOASE ŞI PENTRU MEMORIE

Distribuie pe:

Cercetătorii de la Deakin University şi Australian National University, citaţi de descopera.ro, au constatat că produsele junk food sunt mult mai periculoase pentru sănătate decât se credea, consumul acestora afectând şi capacitatea de învăţare şi de memorare.

„În studiul nostru, am apelat la scanere RMN pentru a măsura dimensiunea hipocampusului (regiune a creierului implicată în menţinerea sănătăţii mintale, în învăţare şi memorie) participanţilor, apoi le-am examinat dietele. Totodată, am luat în considerare toţi factorii care ar putea influenţa hipocampusul şi apoi am comparat încrucişat toate datele.

Astfel, am descoperit că hipocampusul este mult mai mic la persoanele cu diete nesănătoase, adică la cele care consumă în mod frecvent produse junk food.

Din studii anterioare, se ştia deja că dieta nesănătoasă afectează dimensiunea şi funcţia hipocampusului la animale, însă cercetarea noastră demonstrează că această concluzie este valabilă şi la oameni", afirmă cercetătorii australieni.

Produsele junk food se referă la alimentele cu valoare nutritivă mică, bogate în calorii, grăsimi, zahăr, sare sau cafeină, care includ cerealele pentru micul dejun, bomboanele, chipsurile, prajiturile, cartofii prăjiţi, hamburgerii, hot dog-ul, îngheţata, sucurile acidulate, încadrate în categoriile de „snack food" şi „fast food".

Datorită conţinutului ridicat de sodiu, grăsimi saturate, grăsimi trans şi colesterol, consumul pe o perioadă lungă a acestor produse creează mari probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, boli de inima, hipertensiune arterială, anumite tipuri de cancer, carii dentare, cărora, iată, li se adaugă şi probleme de memorie. 

Lasă un comentariu