În următorii 5 ani, SISTEMUL NAŢIONAL DE IRIGAŢII VA BENEFICIA DE PESTE UN MILIARD DE EURO!

Distribuie pe:

Pentru reabilitarea sistemului naţional de irigaţii, Parlamentul a alocat, prin votarea Legii irigaţiilor, un buget de 1,15 miliarde de euro, desfăşurat pe perioada 2016 - 2020.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, prin Legea irigaţiilor, se suplimentează cu 995 numărul angajaţilor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, se introduce pentru prima dată plata unui abonament pentru zona de irigare şi de desecare (pentru reducerea costurilor) şi se reglementează regimul de proprietate.

„Cei care preiau acea infrastructură, dacă nu fac investiţiile necesare, dacă nu păstrează în sistemul de îmbunătăţiri funciare infrastructura care a fost dată în proprietate prin clauzele care au fost introduse, acea infrastructură se întoarce la bugetul de stat. În egală măsură, prin păstrarea infrastructurii principale în proprietatea statului, avem datoria să reabilităm infrastructura astfel încât să nu genereze costuri foarte mari pentru energie, dar nici pierderi foarte mari. Alocăm prin acest proiect de lege un buget multianual, care începe în 2016 şi se finalizează în 2020, de 1,15 miliarde de euro. În anul 2016, alocăm suma de 145 de milioane de euro", a precizat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Forul care va aproba programul investiţiilor şi termenele este Comitetul interministerial, format din Ministerul de Finanţe, Ministerul Mediului, Agenţia pentru Investiţii Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii, Ministerul Justiţiei şi Secretariatul General al Guvernului.

Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Lasă un comentariu