Dascăli mureşeni: PUIA CAROL

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 1 iulie 1941, în comuna Subcetate Mureş. Părinţii: tatăl Dumitru, absolvent al Şcolii de arte şi meserii din Topliţa şi mama Maria, casnică.

Şcoala primară şi elementară a absolvit-o în localitatea natală, apoi a urmat cursurile Grupului Şcolar din Subcetate Mureş până la clasa a X-a. Clasa a XI-a a absolvit-o în anul 1959 în oraşul Topliţa. După absolvire a predat matematica pentru clasele V-VII la şcoala din Subcetate Mureş.

În anul 1960 a devenit student la Facultatea de Matematică-Mecanică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în anul 1965. Este repartizat ca profesor la Şcoala Generală din localitatea Şeulia de Câmpie, unde a funcţionat până în anul 1970. Este transferat la Şcoala Generală din satul Moişa, comuna Glodeni, unde predă până în anul 1990. La cerere este transferat la Grupul Şcolar Agricol din municipiul Târgu-Mureş, unde predă matematica până în anul 1999, când se pensionează.

În anul 1975 se căsătoreşte cu profesoara Rodica Sireteanu. Alături de ea, participă activ începând cu anul 1980 la Cenaclul Literar ,,Liviu Rebreanu" din municipiul Târgu-Mureş. Din anul 1990, face parte din Societatea pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina ,,Mihai Eminescu", filiala din municipiul Târgu-Mureş. Din anul 1990, este coautor la volumul de poezii intitulat ,,Vitralii şi Mozaic". Este prezent în viaţa culturală a oraşului Târgu-Mureş şi se bucură de multă apreciere din partea intelectualilor municipiului.

Lasă un comentariu