Amenzi de până la 10.000 de lei

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni (luni, 12 octombrie 2015), Senatul a adoptat o propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum, precum şi a produselor lactate, care conţin lapte praf.

„Laptele proaspăt pentru consum, precum şi produsele lactate, destinate comercializării, care conţin lapte praf, trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinsă în sintagma «Conţine lapte praf în proporţie de - %».

Cei care nu vor respecta această regulă de etichetare vor putea fi sancţionaţi, de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei", prevede actul normativ.

Iniţiatorii proiectului susţin că o astfel de măsură era absolut necesară, în condiţiile în care consumatorii sunt, în general, păcăliţi de denumirile folosite pe ambalaje. De multe ori, deşi conţine lapte praf, a cărui valoare nutriţională este foarte scăzută, laptele proaspăt pentru consum este prezentat ca fiind „lapte de vacă" sau „lapte autentic", consumatorii fiind, astfel, induşi în eroare.

Actul normativ adoptat de Senat a fost transmis spre aprobare şi Camerei Deputaţilor, for decizional. 

Lasă un comentariu