România îmbătrâneşte şi se depopulează!

Distribuie pe:

Potrivit datelor statistice recente, România are 5.300.000. de pensionari. Ajunşi însă la vârsta înţelepciunii, pensionarii din România nu au o viaţă uşoară. Conform lui Marius Pop, directorul general al Secretariatului Tehnic din cadrul Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice - structură ce reuneşte cele mai multe asociaţii ale pensionarilor -, pensionarii au bani puţini, în condiţiile în care majoritatea au sănătatea deteriorată, iar aceştia au nevoie de 3-5 sau 7 pastile pe zi, pentru a-şi trata bolile cronice apărute la această vârstă.

Or, şi acest lucru contribuie la depopularea ţării. România, ca şi celelalte ţări europene, se confruntă cu fenomenul de scădere a populaţie. De la 23,2 milioane de locuitori, în 1990, am ajuns la sub 20 de milioane, în 2014. Acest declin este unul dintre principalele ameninţări la adresa sustenabilităţii sistemului public de pensii. În ultimii 26 de ani, România a pierdut peste 3,2 milioane de persoane. Trist…

Notă: Nivelul scăzut al pensiilor!

„Legea din 2010 - spune Marius Pop - a eliminat un drept obţinut de pensionari - acela ca punctul de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu net"! Ceva se „mişcă", însă, în acest sens!

 

Lasă un comentariu