„Salvați Copiii" ajunge la Târgu-Mureș cu echipamente medicale în valoare de 44.000 lei

Distribuie pe:

Organizația „Salvați Copiii" a donat miercuri, 14 octombrie a.c., Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș aparatură medicală în valoare de 44.000 de lei. Nou-născuții din județul Mureș vor beneficia astfel de un incubator de transport de ultimă generație. Acțiunea „Salvați Copiii" face parte din seria de 21 de dotări anunțate de „Salvați Copiii" pentru 2015, ce vor viza maternități și secții de nou-născuți din București și din întreaga țară.

Dotarea spitalului din Târgu-Mureș cu aparatură necesară pentru îngrijirea bebelușilor este continuarea seriei de dotări pe care Organizația „Salvați Copiii" a făcut-o în județul Mureș în ultimii ani. Anul trecut „Salvați Copiii" a donat Spitalului Clinic Județean Târgu-Mureș un compresor și un blender de aer medical, iar în 2013 un audiometru, valoarea totală a aparaturii fiind de 80.000 de lei.

„Ameliorarea diagnosticului prenatal, avansarea tehnologiei, îmbunătățirea îngrijirilor în terapia intensivă neonatală au crescut considerabil rata de supraviețuire a nou-născuților cu imaturitate extremă sau cu patologie gravă. Asigurarea confortului termic al nou-născutului reprezintă o componentă principală a terapiei neonatale. Patologia complexă neonatală necesită investigații suplimentare interdisciplinare și mai ales imagistice, pentru care este necesar transportul nou-născutului în condiții de confort termic. Incubatorul de transport performant, pentru care mulțumim Organizației „Salvați Copiii", asigură izolarea nou-născutului, precum și menținerea temperaturii corporale normale." - dr. Manuela Cucerea, șef Clinică Neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș este una dintre cele mai importante maternități din regiune. Mulți dintre bebelușii născuți aici au nevoie de îngrijire specială în secția de terapie intensivă, în general din cauza unor afecțiuni severe care au necesitat suport respirator sau monitorizarea continuă a funcțiilor vitale. Datele statistice arată că, anual, medicii din Clinica de Neonatologie îngrijesc peste 300 de nou-născuți prematuri, dintre care 50 de nou-născuți au malformații cardiace congenitale, respectiv afecțiuni ale sistemului nervos central care necesită intervenții chirurgicale.

În județul Mureș, rata de mortalitate infantilă este 10,4 la mie, mai ridicată decât media națională.

„În urmă cu trei ani, dotarea maternităților părea o misiune imposibilă. După 58 de dotări și peste 6.000.000 lei investiți, „Salvați Copiii" crede cu tărie în puterea acestei campanii, dar și în solidaritatea oamenilor de a se uni pentru cauze atât de impresionante. Prin dotările de până acum am reușit să contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebeluși, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii și în anii următori. Ne întoarcem astăzi la Târgu-Mureș pentru a dona un echipament esențial în primele zile de viață ale bebelușilor născuți înainte de termen și pentru a atrage din nou atenția asupra sprijinului de care avem nevoie din partea oamenilor și a companiilor pentru a putea continua eforturile de salvare a copiilor născuți prematur."- Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației „Salvați Copiii" România.

Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donații online, donații SMS sau Direct Debit, dar și prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 de lei vor fi investiți în acest an în Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.

Cei care doresc să susțină în continuare demersul „Salvați Copiii" de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul „SALVEZ". Împreună putem susține șansa la viață a fiecărui copil din România!

România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1.000 de nou-născuți vii în 2014, cauza principală fiind nașterile premature.

Contact:

Alexandra Boeriu, coordonator Comunicare și Strângere de Fonduri, „Salvați Copiii" România

alexandra.boeriu@salvaticopiii.ro

www.salvaticopiii.ro

 

Lasă un comentariu