Românii din Italia, fruntași la trimisul banilor în țară!

Distribuie pe:

Potrivit datelor Băncii Mondiale, citate de Mediafax, anul trecut, românii care muncesc în străinătate au reușit să trimită familiilor rămase în țară 3,43 de miliarde de dolari, ei plasându-se pe locul al cincilea în Europa Centrală și de Est.

Pe primul loc s-au situat conaționalii noștri din Italia, cu un miliard de dolari, ei fiind urmați de românii din Spania - 792 milioane dolari, Germania - 451 milioane dolari, Ungaria - 220 milioane dolari, , Israel și UK (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord) - câte 104 milioane dolari fiecare, Statele Unite ale Americii - 99 milioane dolari, Canada - 98 milioane dolari, Austria - 76 milioane dolari, și Franța - 58 milioane dolari.

Pe de altă parte, principalele țări care, în anul 2014, au primit, bani din România au fost Spania (127 milioane dolari), Moldova (109 milioane dolari) și Italia (71 milioane dolari).

În ultimii ani, s-a constatat că românii care muncesc în străinătate tind tot mai mult spre nordul continentului, în țări precum Germania, UK, Suedia sau Norvegia, lăsând în urmă preferințele pentru Spania, Italia sau Grecia. 

Lasă un comentariu