SĂRBĂTOAREA DOVLEACULUI

Distribuie pe:

O grădiniță modernă, cu clase și spații aerisite, din Dâmbul Pietros (strada Ioan Buteanu nr.18), botezată cu un nume de pasăre frumoasă, „Rândunica", este construită în anul 1974. Aici, își desfășoară activitatea 44 de angajați, din care 24 sunt profesoare pentru învățământul primar. Din cele spuse de coordonatoarea unității, profesor de învățământ preșcolar, Vince Csilla, am aflat multe lucruri interesante cu prilejul zilei de 14 octombrie 2015, când s-a sărbătorit „Sfânta Parascheva". Cu acest prilej, la această unitate, a fost organizată o frumoasă activitate de sărbătorire a dovleacului. Copiii tuturor celor 16 grupe, inclusiv cele două grupe de la metoda Waldorf, pregătiți de profesoarele pentru învățământul preșcolar Mátéfi Takács Eniko - program scurt, la care participă 26 de copii, și program prelungit, condus de profesor învățământ preșcolar Bõlõni Agnes și Bența Emõke, la care participă 24 de copii.

Fiindcă e toamnă fiecare grupă de copii, ajutați de părinți, a pregătit câte ceva din dovleac. Aceste lucrări, în final, au fost expuse într-o frumoasă expoziție în curtea grădiniței. Apoi a fost organizată o masă din belșugul toamnei, preparată în casă din fructe de toamnă. Copiii, alături de părinți, bunici și rude, s-au servit cu aceste produse din dovleac în curtea grădiniței, arătând că toamna a fost bogată.

A fost o după-amiază frumoasă, unde cei prezenți au putut petrece alături de prichindeii grădiniței clipe frumoase de neuitat.

Merită ca întregului colectiv al acestei grădinițe mureșene să i se adreseze felicitări pentru modul de organizare a acestei după-amiezi de toamnă.

Lasă un comentariu