Semnal civic - UNPR se ţine de cuvânt: A 13-a pensie şi amnistia fiscală

Distribuie pe:

Senatorul Haralambie Vochiţoiu (UNPR) a depus proiectul legislativ privind cea de-a 13-a pensie. Chiar dacă, în ultimii ani, au fost luate numeroase măsuri menite să crească puterea de cumpărare a pensionarilor, există încă aproximativ 3,5-3,6 milioane de persoane de vârsta a treia cu venituri mici şi foarte mici. Pentru a veni în sprijinul acestora, UNPR a depus la Parlament un proiect legislativ pentru acordarea celei de-a 13-a pensii, o singură dată pe an, pe baza unei cereri, atunci când pensionarul consideră că are nevoie de aceşti bani. Cuantumul celei de-a 13 pensii va reprezenta jumătate din pensia pe care pensionarul o primeşte lunar, iar efortul bugetar pe care ar trebui să-l facă statul, pentru acoperirea acestei forme de ajutor social, se ridică la aproximativ 400 de milioane de lei pe an. Astfel, persoanele a căror pensie este mai mică decât salariul minim pe economie pot beneficia de un ajutor financiar anual.

De asemenea, Guvernul a aprobat proiectul de ordonanţă de urgenţă privind amnistia fiscală. Ordonanţa de Urgenţă adoptată de către Guvern este menită să îi ajute pe contribuabilii aflaţi în dificultate, prin anularea penalităţilor de întârziere, datorate până la 30 septembrie 2015, pentru cei care îşi vor achita datoriile la buget, până la 31 martie 2016. Astfel, măsura va duce la creştereanivelului de conformare fiscală a românilor cinstiţi, care doresc să îşi plătească în totalitate datoriile la stat şi care trebuie sprijiniţi în acest sens.

După cum am declarat în repetate rânduri, UNPR a susţinut, susţine şi va susţine orice demers menit să îmbunătăţească funcţionarea statului român şi a sistemului său fiscal, fiind atent, în acelaşi timp, la gradul de împovărare a contribuabilului român.

Observaţiile şi sugestiile dumneavoastră le citesc şi ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265 32.38.82. S-au reluat audienţele, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureş, din Piaţa Trandafirilor nr. 42.

 

Lasă un comentariu