TINERII SLĂBESC MAI GREU DECÂT PĂRINŢII ŞI BUNICII LOR

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă canadieni, citaţi de descopera.ro, au aflat motivul din cauza căruia tinerii din ziua de azi iau mai mult în greutate şi slăbesc mai puţin decât părinţii şi bunicii lor.

„În cadrul studiului nostru, au fost strânse informaţii despre activitatea fizică a 14.419 adulţi, între anii 1988 şi 2006. Toate rezultatele de până acum arată că un regim alimentar echilibrat şi mişcarea duc la pierderea kilogramelor în plus, însă noi am demonstrat că acest lucru nu este la fel de eficient pe termen lung, mecanismul de pierdere în greutate fiind mult mai complex, întrucât evoluţiile înregistrate în modul de viaţă din ultimii ani pun obstacole serioase în calea metabolismului.

Momentul naşterii influenţează capacitatea de a slăbi, astfel încât cei născuţi după cel De-Al Doilea Război Mondial şi tinerii generaţiei Y (cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani) nu se comportă la fel în privinţa regimurilor alimentare, primii având tendinţa să ia mai puţin în greutate decât copiii lor.

După ce am analizat datele cu privire la obiceiurile alimentare a 36.400 de adulţi americani între 1971 şi 2008, am remarcat că medicamentele, pesticidele, mesele neregulate, stresul sau lipsa de somn sunt factori care împiedică noile generaţii să slăbească la fel ca cei mai vârstnici, care sunt mai puţin expuşi la aceste elemente.

Chiar dacă cercetarea arată că în prezent este mai greu să slăbeşti, nu spunem că acest lucru este imposibil. Alimentaţia trebuie bine controlată, nefiind suficientă atenţia acordată caloriilor. Este recomandabil să se mănânce la ore fixe şi să se evite preparatele de-a gata.

O mâncare gătită în casă are evidente calităţi nutriţionale şi permite limitarea cantităţilor de grăsimi, zahăr şi sare consumate. În plus, mişcarea ajută mult la reglarea poftei de mâncare, a somnului şi la controlarea stresului", explică specialiştii canadieni. 

Lasă un comentariu