Mâine, 23 octombrie, Intrare liberă la Tribunal!

Distribuie pe:

Tribunalul Mureş organizează vineri, 23 octombrie 2015 (în cadrul programului de lucru), „Ziua Porţilor Deschise", invitând toate persoanele interesate - elevi, studenţi, ziarişti, justiţiabili etc. - să participe la acest eveniment, în cadrul căruia vor avea posibilitatea să viziteze încăperile care au relevanţă pentru activitatea instituţiei şi să se informeze, direct de la magistraţi, asupra activităţii acestei instanţe mureşene.

Manifestarea este menită a marca „Ziua Europeană a Justiţiei Civile", sărbătorită la data de 25 octombrie şi destinată tuturor cetăţenilor europeni, studenţilor şi celor care activează în domeniul justiţiei. Se urmăreşte conştientizarea persoanelor privind dreptul de a avea acces la justiţie în materie civilă, în situaţiile în care ele muncesc, se căsătoresc sau achiziţionează bunuri ori servicii în state ale Uniunii Europene, într-o perioadă în care, dat fiind ritmul alert al transformărilor sociale, normele şi procedurile judiciare devin tot mai complexe şi mai specializate, existând - potrivit specialiştilor - pericolul unei „abstractizări" a modului de funcţionare a mecanismului judiciar pentru majoritatea cetăţenilor.

În România, acţiuni de tipul „Porţi deschise" sunt organizate anual, la nivelul instanţelor şi al parchetelor, precum şi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în încercarea de creştere a gradului de transparenţă a procedurilor judiciare şi de consolidare a relaţiei de încredere între magistraţi şi justiţiabili.

„Ne bucurăm să vă avem alături, în această zi deosebită, care este un simbol al rolului justiţiei, acela de serviciu public, la dispoziţia şi în slujba cetăţenilor", se arată într-un comunicat dat publicităţii de către conducerea Tribunalului Mureş.

Lasă un comentariu