INVITAŢIE LA TOAMNA LUDUŞEANĂ - 2015

Distribuie pe:

Primăria şi Consiliul Local Luduş organizează şi în acest an, în parteneriat cu asociaţia Culturală TRADIŢIONAL DE TRANSILVANIA, din Cluj-Napoca, Festivalul TOAMNA LUDUŞEANĂ. Oferta artistică a organizatorilor se adresează atât luduşenilor care adoră cântecul şi dansul popular, cât şi fanilor genurilor muzicale folk şi rock. Spaţiul zilei de vineri, 23 octombrie 2015, este dedicat, în totalitate, folclorului muzical şi coregrafic. Începând cu ora 17:00, pe scena festivalului, situat în piaţa săptămânală, evoluează ansamblurile folclorice Şireagul, din Miheşul de Câmpie, Ansamblurile Folclorice Sărmaşul, Hajdina şi Transilvania (Luduş), Tradiţii Uiorene, din Ocna Mureş, Izvoraşul Tăurenilor, precum şi soliştii Kovaci Ioana, Iulia Lung, Monica Pârlea şi Ana Georgeta Balla. Programul zilei de sâmbătă, 24 octombrie 2015, este unul generator de mulţi decibeli, de mişcare şi de cântec interactiv a tinerilor spectatori cu folk-istul Florin Săsărman, solistul de muzică uşoară maghiară Mike Zetter, cu trupele Next Band Live, Atmosfera şi Direcţia 5. DJ Ionuţ Bucur încheie distracţia cu discotecă în aer liber. Programul artistic de duminică, 25 octombrie 2015, începe la ora 17:30 şi îi are ca invitaţi pe soliştii de muzică populară Valentina Teanc, Denisa Baghiu, Delia Molnar, Roxana şi Septimiu Pop, Ovidiu Nechita, ansamblurile folclorice Tezaur, din Papiu Ilarian şi Ardealul, din Luduş. În încheiere, luduşenii se vor reîntâlni cu binecunoscutul interpret al melosului popular românesc din Transilvania, domnul Aurel Şuteu, din Cluj-Napoca.

În zona tarabelor sunt organizate expoziţii cu vânzare de legume, fructe, produse de patiserie şi cofetărie şi multe alte produse tradiţionale româneşti (cârnaţi, brânzeturi, vin, ţuică). În fiecare zi sunt organizate concursuri tematice, gătit la ceaun, zacusca şi morcovul anului 2015, sculptură în dovleac, cu acordare de premii.

De la domnul primar Cristian Moldovan aflăm că este pentru al treilea an consecutiv în care Primăria şi Consiliul Local Luduş nu cheltuieşte nici un ban de la bugetul oraşului pentru organizarea acestui festival şi târg de toamnă luduşeană. În premieră, în acest an, cele mai mari societăţi comerciale din oraş, Leoni Wiring System şi Fabrica de Zahăr Tereos, susţin financiar Festivalul Toamna Luduşeană, festival tot mai atractiv şi mai îndrăgit de luduşeni.

 

Lasă un comentariu