Semnal civic - UNPR propune „Pactul naţional de sănătate"

Distribuie pe:

Departamentul de Sănătate al UNPR a organizat, la sediul partidului, conferinţa de lansare a programului „O Românie sănătoasă este o Românie puternică".

La conferinţă au participat medicii: Iulian Popescu - deputat, preşedintele Departamentului de Sănătate, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Camelia Margareta Bogdănici - deputat, prim-vicepreşedintele Departamentului, secretar al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Marin Burlea - senator, membru al Comisiei de sănătate publică din Senat, Alin Ţucmeanu - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi prof. dr. Petru Armean, decan al Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală din cadrul UMF „Carol Davila". Domnul deputat dr. Iulian Popescu a expus o radiografie a sistemului sanitar actual şi a prezentat obiectivele UNPR, în domeniul sănătăţii, privind situaţia finanţării, a investiţiilor în infrastructură, calitatea actului medical, importanţa prevenţiei, susţinerea industriei farmaceutice româneşti, în special a Institutului Cantacuzino şi măsuri eficiente de combatere a corupţiei din sistemul sanitar. Doamna deputat Conferenţiar dr. Camelia Margareta Bogdănici a prezentat proiectul „Primul job al absolventului de Medicină". Prin acest proiect, UNPR doreşte garantarea unui loc de muncă pentru fiecare absolvent de Medicină prin creşterea ponderii rezidenţiatului pe post, prin posibilitatea ca medicul rezident să îşi desfăşoare activitatea şi în alte spitale decât cele universitare. Domnul dr. Alin Ţucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a prezentat starea actuală a spitalelor din România şi soluţiile pe care UNPR le propune pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate populaţiei. De asemenea, a subliniat importanţa prevenţiei şi a principalelor programe naţionale de sănătate din România. La rândul său, domnul prof. dr. Marin Burlea a prezentat măsurile de încurajare a politicilor demografice, de stimulare a natalităţii, în special de sprijinire a familiilor tinere prin măsuri fiscal-bugetare şi sociale. Până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, parlamentarii UNPR vor depune un pachet legislativ care va cuprinde toate măsurile prezentate în Program, sub forma unui Pact naţional de sănătate, la care sper să adere toate forţele politice din România, pentru că UNPR crede cu tărie că aceste măsuri nu trebuie să fie doar ale partidelor, ci ale tuturor românilor.

Observaţiile şi sugestiile dumneavoastră le citesc şi ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265323882. Audienţe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureş, din Piaţa Trandafirilor nr. 42.

Lasă un comentariu