„Lepădările" social-democraţilor

Distribuie pe:

La Congresul din săptămâna trecută, social-democraţii, prin vocea preşedintelui Liviu Dragnea, s-au lepădat de comunism, şi-au cerut iertare pentru toate abuzurile din perioada guvernării comuniste. O mare cacealma, de prost gust, din mai multe motive: Partidul Democrat Social din România nu este continuatorul Partidului Comunist Român, partid scos în afara legii de către feseniştii domnului Iliescu. Pesediştii actuali n-au avut şi nu au de-a face cu fostul PCR. Nici pe lista rezervelor de cadre ale comitete judeţene PCR, nu aveau loc, fiindu-le verificate originile, familia, mai ales moravurile, iar, dacă un tovarăş activist călca în străchini, urgent era trimis la „munca de jos". Astăzi, în rândul social democraţilor găseşti tot felul de indivizi certaţi cu legea şi cu principiile moralei. Nu văd de ce şi-au cerut iertare faţă de poporul român. Feseniştii sunt cei care au distrus România modernă din vremea preşedintelui Nicolae Ceauşescu, despre realizările din industria şi agricultura din vremea socialismului multilateral dezvoltat nu mai avem voie să amintim, printr-o lege absurdă, scoasă pe sub masă. Mai bine să-şi ceară iertare pentru faptul că în perioada cât au guvernat ţara au vândut combinatele siderurgice, uzinele de tractoare şi camioane, combinatele petrochimice, au favorizat înstrăinarea terenurilor agricole şi au distrus reţeaua de învăţământ profesional etc. Dar câte rele n-au făcut, fără să fie pedepsiţi! Acum se scarpină pe la spate şi vin să-şi ceară iertare pentru abuzurile din perioda comunistă. Ruşine, deoarece România n-a fost o ţară comunistă, ci una socialistă, iar PSD, cu o doctrină social-democrată este departe de doctrina comunistă.

Când i-am văzut la televizor cât de smeriţi s-au ridicat în picioare şi au ţinut un moment de reculegere de parcă le-a trecut în nefiinţă bunul-simţ, sincer, mi-a fost ruşine că am fost membru PSD cu carnet şi cotizaţie la zi şi mândru că până în 1990 am fost membru PCR.

„Ne lepădăm de fostul PCR", mărturisea cu emoţie Liviu Dragnea. Bine că nu a declarat că se leapădă de Satana. Probabil vremelnicul preşedinte de partid socialist a participat la un botez creştin şi de acolo i-a venit ideea cu lepădările. În Biserica Ortodoxă sunt întreite lepădări ale catehumenului sau ale naşului în numele catehumenului, de Satana, urmate de întreita lui asigurare că s-a unit cu Hristos. Doamne, cât spectacol a fost la Congres. În timpul lepădărilor, catehumenul va sta întors cu faţa spre Apus, suflând şi scuipând într-acolo de trei ori, deoarece Apusul este locul de unde vine întunericul şi locaşul celui rău, al lui Satana, numit şi „stăpânitorul întunericului" (Luca 22,32; Efes.6,6,12; Col.1,13). Atunci când catehumenul (naşul) mărturiseşte unirea sa cu Hristos, o face cu faţa spre Răsărit, căci într-acolo este zidit Raiul ( Fac. 2,8) din care au fost izgoniţi primii oameni în urma păcatului, şi pe care ni-l deschide iarăşi Botezul şi tot de acolo ne răsare soarele, izvorul luminii, şi ne-a venit Lumina cea adevărată a sufletelor, Hristos - Soarele dreptăţii. Tot cu prilejul Botezului, preotul rosteşte trei rugăciuni de exorcizare, prin care roagă pe Dumnezeu să îndepărteze de la noul botezat toată puterea cea rea a diavolului.

Revenind la (botezul) Congresul PSD (nu mai ştiu al câtelea) un partid de stânga, cu o doctrină socială, un partid care trebuie să vină în sprijinul celor oropsiţi, ne aşteptam să se „exorcizeze" de păcatul privatizării eşuate din economia ţârii, partidul să se lepede de toţi dalmaţienii care şi-au găsit un loc de refugiu călduţ prin Parlament, ministere şi instituţii descentralizaţi. Spre deosebire de liberali care sunt împotriva celor care muncesc cinstit, pesediştii reprezintă o şansă pentru România, dacă vor o reformă reală.

Lasă un comentariu