Linie telefonică gratuită pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate

Distribuie pe:

Organizaţia Salvaţi Copiii, cu sprijinul Administraţiei Prezidenţiale, a lansat, marţi, 27 octombrie 2015, o linie telefonică gratuită şi o platformă online, dedicate copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, care simt nevoia de consiliere.

Numărul de telefon, la care, pe lângă copii, pot apela şi persoanele în grija cărora au rămas aceştia, precum şi specialiştii în domeniul protecţiei copilului şi educaţiei, este 0800.070.040, disponibil de luni până vineri, între orele 9,30-17,30.

Pe de altă parte, platforma www.copiisinguriacasa.ro va prezenta articole dedicate părinţilor şi persoanelor în grija cărora au rămas copiii, dar şi specialiştilor. În plus, va cuprinde şi o secţiune prin care se pot adresa întrebări specialiştilor, aceştia răspunzând prin e-mail.

Conform statisticilor furnizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, peste 80.000 de copii din România au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, însă se estimează că numărul real este mult mai mare, fiind cuprins între 170.000 şi 350.000 de copii. 

Lasă un comentariu