Şedinţa Colegiului Prefectural al judeţului Mureş

Distribuie pe:

Miercuri, 28 octombrie a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural al Judeţului Mureş, cu următoarea ordine de zi: analiza activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Colonel Sabin Motora" Mureş în primele 9 luni ale anului 2015, activitatea desfăşurată de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Mureş în primele 3 trimestre ale anului 2015, informare cu privire la activitatea desfăşurată de Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Mureş în anul 2015.

De reţinut organizarea structurilor de ordine publică, pentru planificarea, organizarea şi coordonarea misiunilor. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş are în structură servicii şi compartimente, iar pentru executarea misiunilor dispune de structuri de nivel detaşament, Secţie, Pluton şi Grupă, după cum urmează: în municipiul Târgu-Mureş - un detaşament mobil; în municipiul Reghin - un pluton de ordine publică; în municipiul Sighişoara - o grupă de ordine publică; în municipiul Târnăveni - o grupă de ordine publică; în oraşul Luduş - o grupă de ordine publică; în oraşul Sângeorgiu de Pădure - o grupă de ordine publică. De remarcat şi faptul că potrivit unui sondaj de opinie efectuat în perioada 16-20 octombrie, Jandarmeria Română se menţine în topul preferinţelor românilor, cu 78 la sută încredere, după Pompieri, Armată şi Biserică, cu mult în faţa Poliţiei şi DNA.

La punctul doi al Ordinei de zi, ing. Maria Lăzurcă - specialist agricol de mare ţinută profesională, a prezentat aspecte referitoare la calitatea seminţelor şi materialului săditor, factori hotărâtori în obţinerea de producţii sigure şi de calitate la toate culturile agricole.

În ce priveşte activitatea desfăşurată de Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Mureş, la acest capitol s-a pus un accent deosebit pe conştientizarea fermierilor privind necesitatea cartărilor pedologice şi agrochimice într-o agricultură care se vrea performantă.

Lasă un comentariu