În 2016, românii vor avea 13 zile libere!

Distribuie pe:

Anul viitor, românii vor beneficia de 13 zile libere, dintre care 8 sunt sărbători religioase. Din totalul de zile libere, doar 7 vor fi în cursul săptămânii, restul de 6 suprapunându-se weekend-urilor.

Vă prezentăm în continuare calendarul acestora: Anul Nou - 1 și 2 ianuarie (vineri și sâmbătă); Ziua Unirii - 24 ianuarie (duminică); Paștele - 1 și 2 mai (duminică și luni); Ziua Internațională a Muncii - 1 mai (duminică); Rusaliile - 19 și 20 iunie (duminică și luni); Adormirea Maicii Domnului - 15 august (luni); Sfântul Andrei - 30 noiembrie (miercuri); Ziua Națională a României - 1 decembrie (joi); Crăciunul - 25 și 26 decembrie (duminică și luni).

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile. 

Lasă un comentariu