„VĂD ÎNAINTE, ANTRENORULE!"

Distribuie pe:

Marți, 27 octombrie 2015, ora 19. Librăria „Diverta" din complexul „Mureș Mall" a devenit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să fie aproape de antrenorul, inginerul și mai ales omul Mihai George Corui, care a înlocuit pentru câteva ore ținuta sportivă cu o ținută de gală menită să dea și mai multă prestanță lansării volumului de proză „Văd înainte, antrenorule". Deși născut la Mediaș (la 23 aprilie 1969), Mihai George Corui a devenit o personalitate a Târgu-Mureșului din momentul în care a devenit antrenorul echipelor de Divizie A de baschet din orașul nostru, pe parcursul anilor întărind legătura cu plaiurile mureșene prin constituirea clubului de baschet pentru copii „Togheter Baschet Club" Tg.-Mureș. Cunoscut de iubitorii acestui sport din prestațiile sale ca jucător profesionist în Echipa națională a României, dar și din rezultatele obținute în calitate de antrenor secund al Naționalei de Baschet Seniori a României, Mihai George Corui a surprins o parte dintre admiratorii săi cu debutul literar realizat prin volumul „Văd înainte, antrenorule".

Deși titlul ar trimite cu gândul că Mihai George Corui propune cititorilor lecturarea unei cărți închinate baschetului, volumul conține 55 de povestiri prin care autorul precizează că a făcut un „exercițiu de sinceritate", dezvăluindu-și modul de percepție asupra vieții și naturii umane. Așa cum precizam și în prefața cărții, în paginile acesteia vă așteaptă o lectură plăcută și ușor meditativă, cu valențe filozofale, dezvăluind intensitatea și profunzimile unor trăiri conturate în liniile unei realități apropiate tuturor categoriilor de cititori. Acestea au fost de fapt și considerentele pentru care Nadia Baciu, managerul editurii Ecoutransilvan, prezentă la lansarea de la Tg.-Mureș a volumului, a precizat că acesta va fi prezentat la Salonul național de carte „Gaudeamus", unul dintre cele mai prestigioase evenimente editoriale românești.

Înconjurat de prieteni, cunoscuți, admiratori și mai ales de copiii pe care îi antrenează, Mihai George Corui a pășit în afara terenului de baschet, într-o altă dimensiune a personalității sale, asigurându-i pe toți cei care vor avea curiozitatea de a lectura povestirile cuprinse în volumul „Văd înainte, antrenorule"că îl vor descoperi pe omul Mihai George Corui așa cum este el în realitate, lipsit de artificii și deschis miracolelor de care se înconjoară viața.

 

Lasă un comentariu