România, o ţară în care şi dacă munceşti sărăceşti?!

Distribuie pe:

Ce omit să ne spună politicienii noştri nu se feresc să o facă instituţiile europene, respectiv Eurostat şi Instituţiile de Cercetare al Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană, citate de Agerpres. Astfel, biroul de statistică al UE ne „dezvăluie" (vorba vine!) un trist adevăr: 41,4% din populaţia României riscă sărăcia sau excluderea socială, reprezentând 8,89 milioane de oameni la nivelul anului 2014. În completare, Institutul de Cercetare al Credit Suisse ne spune că averea românilor a scăzut cu 18% într-un singur an, de la 13.667 de dolari pe locuitor în 2013, la 11.191 de dolari în 2014.

Însă, ceea ce diferenţiază România de toate celelalte ţări este riscul de a sărăci al persoanelor care muncesc, rezultat al politicii salariale. Mai exact, munca nu garantează un standard decent de viaţă.

De ce această situaţie? Pentru că aşa cum s-a văzut şi ne dezvăluie, zilnic, organele de anchetă - procurorii DNA, mai ales -, banul luat din buzunarul cetăţeanului nu ajunge acolo unde trebuie, iar cei împrumutaţi sunt furaţi cu sacii şi sacoşele.

Lasă un comentariu