CANCERUL, BOMBARDAT CU GRENADE MICROSCOPICE

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Manchester, citaţi de descopera.ro, au pus la punct o nouă tehnică medicală anticancer, ce are la bază grenade microscopice, alimentate cu căldură, care explodează la nivelul tumorilor din organism.

„Terapia noastră foloseşte lipozomii (mici bule de grăsime care transportă diverse substanţe în organism) pentru a elibera medicamente cu rol toxic împotriva tumorilor, atunci când temperatura lor începe să crească.

Grenadele microscopice au fost concepute cu scopul de a evita efectele negative ale terapiilor anticancer convenţionale, deoarece medicamentele respective vizează doar tumorile.

Noua tehnologie, care s-a dovedit eficientă în testele pe animale, va reprezenta Sfântul Graal în nanomedicină. În studiul nostru, ne-am folosit de abilităţile de transport ale acestor sfere de grăsime, făcându-le să transporte prin organism, în condiţii de siguranţă, diverse medicamente toxice, direct către tumori.

Dificultatea a constat în faptul eliberării acelor substanţe, atunci când ele ajungeau la ţintele lor. Noi am creat lipozomi impermeabili la apă la temperatura normală a organismului, însă atunci când temperatura creşte la 42 de grade Celsius, acei lipozomi devin permeabili. Anumiţi plasturi termici ar putea fi utilizaţi pentru a încălzi tumorile aflate la suprafaţa corpului, precum cancerele de piele, de cap şi de gât, iar sonde microscopice ar putea, la rândul lor, să încălzească tumorile din organism. Discutăm şi despre posibilitatea de a utiliza ultrasunete pentru a încălzi tumorile interne.

În primele teste efectuate pe şoarecii care sufereau de melanom, am constatat o absorbţie masivă a medicamentelor anticancer la nivelul tumorilor, folosind grenadele termice. Noua tehnică a determinat o ameliorare în ceea ce priveşte rata de supravieţuire", explică oamenii de ştiinţă britanici.

Lasă un comentariu