VALENTIN MARICA, „IARBA GOLGOTEI"

Distribuie pe:

După impresionanta panoramă biografică din „Profesioniştii noştri. Valentin Marica la 65 de ani", Editura Eurocarpatica 2015, 818 p., Valentin Marica îşi sporeşte zestrea operei sale cu încă o carte, „Iarba Golgotei", Editura Vatra Veche, 2015, adevărat „viaticum" al autorului.

Cartea mai pune o dată în evidenţă capacitatea larg cuprinzătoare a autorului de a surprinde şi evalua ritmurile culturale dar şi ontologice ale ultimilor ani.

Sunt aşezate în pagină cele mai diverse teme, în cele mai varii formule de publicistică culturală şi registre stilistice, de la însemnarea jurnalistică la exerciţiile de critică şi istorie literară, de la articolul de întâmpinare, la confesiunea de jurnal de creaţie.

Indiferent însă de mijloace, scopul este mereu acelaşi, de valorificare a faptului de viaţă culturală, surprins în desfăşurarea lui, în prezentul său continuu.

Deopotrivă radiografie şi document, cartea lui Valentin Marica depune mărturie pentru un timp al trăirii şi al mărturisirii, dovedindu-se una dintre cele mai substanţiale panorame ale vieţii culturale mai ales din arealul mureşean, dar şi în extensiile de afinităţi ale acestuia, geografice şi spirituale.

Lasă un comentariu