La Tg.-Mureş - Concurs Internaţional de Coafură - „HAIRDRESSER Open 2015"

Distribuie pe:

Liceul Tehnologic „Traian Vuia" Târgu-Mureş, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, va organiza duminică, 8 noiembrie 2015, începând cu ora 9, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu", un atractiv Concurs Internaţional de Coafură „HAIRDRESSER Open 2015".

Vor participa zeci de concurenţi din Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi, desigur, România. Din ţara noastră vor fi numeroşi concurenţi din Braşov, Cluj-Napoca, Odorhei, Alba-Iulia etc. şi, desigur, de la Târgu-Mureş, prin elevii de la clasele de Estetică, de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia", şcoala organizatoare.

Vor fi 4 probe de concurs, care vor consta în realizare (pe manechine, în prealabil alese) de tunsori şi coafuri, după cum urmează: Tunsoare modernă de bărbaţi; Tunsoare modernă de damă; Coafură elegantă pe tema „În lumea anotimpurilor" şi Coafură de mireasă. Se va concura la două categorii de vârstă: elevi de la şcolile de profil şi absolvenţi, aceştia din urmă, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Un juriu internaţional competent, format din specialişti şi experţi în domeniu, va evalua lucrările şi va puncta ca atare. Se vor acorda câte trei premii la fiecare probă şi la fiecare categorie de vârstă, dar şi alte premii speciale acordate (acestea din urmă) de către Camera Meşteşugărească din Austria, cea care a iniţiat în urmă cu ani acest concurs, la care, la ultimele trei ediţii din Cehia, Ungaria şi Slovacia, au participat şi elevi de la clasele de Estetică de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia" Târgu-Mureş.

Este o ocazie rară, dacă nu chiar unică, de a vedea priceperea stiliştilor în aranjarea părului, de a vedea noutăţile şi tendinţele în acest domeniu al esteticii. Organizatorii speră că vor fi suficienţi spectatori interesaţi de acest domeniu, care vor face sala mare neîncăpătoare. Intrarea va fi liberă.

 

Lasă un comentariu