Grevă japoneză, la instituțiile de Mediu din Mureș

Distribuie pe:

Angajații din sectorul de Mediu, afiliați la Federația Națională de Mediu Ecologistul, au intrat în grevă japoneză începând din 2 noiembrie. Ei cer majorarea salariilor, acordarea voucherelor de vacanță și rezolvarea discrepanțelor în cazul treptelor profesionale. În județul Mureș greva a fost anunțată la sediul Agenției pentru Protecția Mediului printr-un afiș la sediul instituției.

„Federația Națională de Mediu Ecologistul răspunde cererilor membrilor săi și anunță exprimarea nemulțumirii prin Declanșarea conflictului de muncă prin inițierea Grevei japoneze de avertisment în perioada 02.11.2015, orele 8,00 până în data de 13.11.2015, orele 14:00". Membrii de sindicat afiliați Federației Naționale de Mediu Ecologistul și ceilalți membri susținători și solidari cu cererile noastre (chiar ne-sindicaliști, dar solidari cu interesele celor din sindicatele afiliate Federației Naționale de Mediu Ecologistul) vor demara procedura conflictului de muncă în forma ei incipientăși premergătoare Grevei Generale, prin Greva Japoneză de avertisment pe termenul sus-enunțat. Aceasta a mai fost anunțată preventiv ministrului Mediului, dar acesta a ignorat-o cu demnitate din înălțimea funcției", se arată într-un comunicat de presă.

În perioada grevei japoneze, protestatarii vor purta ecusoane în piept cu textul „NU discriminării salariale!" și banderole albe pe brațul stâng cu textul „NU descentralizării!", „NU austerității discriminatorii!". 

Lasă un comentariu