Peste 1.400 de candidați, la Târgul de Cariere de la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Persoanele aflate în căutarea unor oportunități profesionale au luat cu asalt, joi, Teatrul Național, acolo unde s-a desfășurat cea de-a 9-a ediție a Târgului de Cariere (TdC) de la Târgu-Mureș. Cei mai mulți participanți au fost tineri - atât studenți, cât și persoane absolvente de studii superioare - care erau în căutare de joburi, internshipuri sau stagii de practică.

Cele peste 25 de companii și organizații participante au oferit aproximativ 600 de oportunități de carieră în domenii diverse precum auto&automotive, producție & tehnică, industria alimentară, retail, IT&Software, recrutare și consultanță.

Ce spun companiile despre candidații la TdC

Companiile prezente la Târgul de Cariere spun că au găsit candidați în mare parte bine pregătiți. „Am întâlnit foarte mulți tineri interesați de programe de internship și de calificare într-o meserie. În aceeași măsură considerăm că am întâlnit candidați cu experiență considerabilă pentru posturile disponibile în acest moment, în special pentru pozițiile de mecanic și electrician mentenanță, pentru care vom organiza interviuri săptămâna viitoare. Suntem în continuare în căutare de persoane tinere fără experiență, care doresc să învețe meseria de frezor CNC și de persoane cu experiență pentru posturile de sculer matrițer și Operator eroziune", a declarat Orsolya Codreși, HR Manager la compania CIE Matricon.

Unele companii anunță că recrutările vor continua și în perioada următoare. „Stefanini va dezvolta un nou centru IT Outsourcing la Târgu-Mureș, prin urmare ne bucurăm că am întâlnit vorbitori de germană și maghiară. Le putem oferi astfel oportunități de a-și construi o carieră în IT, experiența și studiile în domeniul tehnic nefiind un criteriu eliminatoriu, pentru că specialiștii noștri oferă training în acest sens", spune Rebeca Toader, recruiter la Stefanini.

Unii dintre angajatorii prezenți la TdC au participat și la edițiile trecute ale evenimentului de recrutare. Spre exemplu, CamelWeb anunță că așteptările pe care recrutorii le aveau de la acest eveniment au fost atinse, iar compania este în continuare în căutare de persoane proactive, dornice să avanseze și care duc la îndeplinire proiectele începute.

„TdC s-a dovedit a fi un instrument profesionist și credibil care oferă companiilor și candidaților posibilitatea de a interacționa nemijlocit. Calitatea CV-urilor este una mulțumitoare și ne manifestăm interes privind participarea și la edițiile viitoare", declară reprezentanții companiei Hirschmann România.

Persoanele care sunt în căutarea unor oportunități de carieră pot să aplice și online la joburile și internshipurile afișate pe www.targuldecariere.ro/targu-mures/

 

Date de contact:

Corina Brândușan, PR Manager

0724 071 422, corina@fapte.org

Lasă un comentariu