CULOAREA OCHILOR NE DEZVĂLUIE LA CE AFECȚIUNI SUNTEM PREDISPUȘI

Distribuie pe:

Cercetătorii oftalmologi americani, citați de descopera.ro, susțin că, în funcție de culoarea ochilor, putem afla riscul apariției anumitor afecțiuni, astfel încât să luăm măsuri preventive.

„În urma nenumăratelor noastre studii și observații, am reușit să facem o hartă a afecțiunilor de care ar putea suferi oamenii, în funcție de culoarea ochilor.

Astfel, am remarcat că persoanele cu ochii închiși la culoare riscă să sufere de cataractă, o boală comună în rândul persoanelor în vârstă, care apare ca o ceață pe pupila ochiului.

Schimbarea culorii (roșeață în albul ochilor) presupune existența unei alergii nediagnosticate, iar dacă ochii devin gălbui este posibil să fie vorba de probleme la ficat. Dacă un singur ochi și-a schimbat culoarea ar putea fi semnul unei boli genetice (neurofibromatoză sau sindromul Waardenburg).

Vitiligo (o boală autoimună, care presupune pierderea culorii pielii) se declanșează mai ales la persoanele cu ochi căprui (43%), urmate de persoanele cu ochii verzi (30%) și cele cu ochi albaștri (27).

Interesant este și faptul constatat că persoanele cu ochii închiși la culoare (negri sau căprui) consumă mai puțin alcool în comparație cu persoanele cu ochi albaștri sau verzi, dar și că femeile cu ochii deschiși la culoare au o toleranță mai mare la durere", explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu