Semnal civic - UNPR susține orice soluție care asigură stabilitate României

Distribuie pe:

UNPR a luat act de nemulțumirile exprimate de cei care au protestat în ultimele zile în București și în alte orașe din țară. În acest context, președintele UNPR a fost complet de acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului. De altfel, această decizie a fost luată împreună de domnul Victor Ponta și domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, încă din seara zilei de 3 noiembrie. UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția, orice soluție politică care asigură stabilitate României. UNPR este un partid unit și participă la efortul pe care întreaga clasă politică trebuie să-l facă astăzi pentru a răspunde așteptărilor societății. Este obligația UNPR și, în egală măsură, este obligația tuturor liderilor politici și a tuturor partidelor să găsească soluții care să refacă legătura între alegători și aleși, între contribuabili și instituții, între societate și politică. UNPR a răspuns cu toată deschiderea și seriozitatea invitației președintelui Klaus Iohannis de a participa la consultări în vederea desemnării unui nou premier. În ceea ce privește mandatul cu care Uniunea s-a prezentat la Cotroceni, acesta este formulat în acord cu interesul național ca România să beneficieze de o guvernare eficientă, stabilă și în concordanță cu așteptările cetățenilor. UNPR va susține orice soluție care asigură României stabilitate politică și instituțională, așa cum Uniunea s-a angajat împreună cu partenerii de alianță.

Este de sperat că toți actorii politici și instituționali vor acționa cu responsabilitate, în acord cu nevoia ca România să aibă cât mai rapid un nou guvern, care să poată să prezinte Parlamentului viitorul proiect de buget, să ducă mai departe reformele necesare pentru consolidarea creșterii economice, a statului și a democrației românești, să gestioneze adecvat provocările la adresa securității naționale generate de actualul context regional și internațional.

Observațiile și sugestiile dumneavoastră le citesc și ascult la email: claudiupuiac@gmail.com telefon: 0265-32.38.82. Audiențe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 42. 

Lasă un comentariu