Sprijin financiar pentru familiile pacienţilor răniţi în clubul Colectiv

Întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară, Guvernul României a adoptat mai multe măsuri pentru sprijinirea familiilor sau rudelor pacienţilor internaţi în spitalele din România sau trimişi la tratament în spitale din străinătate, pentru perioada spitalizării.

Potrivit hotărârii aprobate, un membru al familiei sau altă rudă care însoţeşte un pacient transferat la un spital din străinătate va primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare şi masă (200 de euro pe zi) şi 1.500 de euro pentru transport. Un membru al familiei sau altă rudă a persoanei rănite internate în spitale din Bucureşti va primi 6.000 de lei lunar, suport financiar acordat pentru perioada spitalizării.

Acest sprijin financiar se acordă în maximum 5 zile lucrătoare, în baza unei cereri, însoţite de copia actului de identitate al însoţitorului pacientului şi a actului pe baza căruia s-a aprobat tratamentul în ţară sau în străinătate. Poate beneficia de acest sprijin un membru al familiei rănitului sau rudă a acestuia (însoţitor), indiferent de gradul de rudenie.

Banii se asigură din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, pentru toată perioada de spitalizare. 

Lasă un comentariu