SĂRBĂTOARE CREŞTINEASCĂ LA ŞĂULIA

Distribuie pe:

În ziua a opta din luna lui Brumar, adică în duminica Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, credincioşii din parohia Şăulia de Câmpie, preot paroh Petru Gherman, au trăit momente înălţătoare. În această zi de 8 noiembrie 2015 evenimentul de sfinţire a Bisericii Ortodoxe Române cu Hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" au ţinut capul de afiş. Pentru a săvârşi slujba de sfinţire a sfântului locaş de rugăciune preotul paroh Petru Gherman a invitat pe ÎPS Irineu Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de la Alba Iulia, împreună cu un sobor de preoţi. Programul dimineţii a început cu Sfinţirea Mică a apei, apoi a urmat primirea înalţilor oaspeţi, aceştia fiind întâmpinaţi de preotul protopop de Luduş, Lucian Voşloban, împreună cu preotul paroh şi soborul de preoţi. Un grup de copii îmbrăcaţi în costume naţionale l-a întâmpinat pe înaltul oaspete al Bisericii Ortodoxe Române căruia i-au oferit frumoase buchete de flori cu urarea de bun venit în această parohie.

După acest moment înălţător a urmat o slujbă prin care biserica a fost sfinţită cu apă sfinţită şi cu mir de către ÎPS Irineu al Albei Iuliei.

A urmat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită de ÎPS împreună cu soborul de preoţi în cadrul căreia diaconul Silviu Dulău a fost hirotonit preot pentru parohiile Chinari şi Porumbeni care vor fi preluate după o practică bisericească la Alba Iulia.

Răspunsul la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost dat de tinerii studenţi la teologie Silviu Sas, Cosmin Baciu, Andrei Slevaş, Emanuel Lază şi Teofil Slevaş.

În cadrul evenimentului de la Şăulia de Câmpie a luat cuvântul preotul protopop de Luduş Lucian Voşloban, care a spus: „Astăzi, 8 noiembrie 2015, este o zi care va fi trecută, cu siguranţă, în istoria acestei localităţi istorice şi paşnice, Şăulia de Câmpie". „În continuare preotul protopop a anunţat că, prin hotărâre a Arhiepiscopiei Alba Iulia, preotului paroh Petru Gherman i se atribuie titlul de iconom stavrofor, drept pentru care acesta i-a mulţumit ÎPS, cât şi pentru faptul că a fost prezent la acest eveniment important din viaţa credincioşilor din această parte a judeţului Mureş. Tot cu acest prilej primarul localităţii, Dorel Vancea, a fost decorat cu „Ordinul Credinţă şi Lumină", iar un număr de nouă credincioşi şi membrii Consiliului Parohial au fost distinşi cu câte o diplomă de merit.

În încheiere a luat cuvântul ÎPS Irineu, care a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, din care am reţinut: „Astăzi, biserica noastră, îmbrăcată în veşminte sărbătoreşti face pomenirea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Rafael şi ale tuturor îngerilor lumeşti şi trupeşti."

În semn de recunoştinţă, Parohia Şăulia de Câmpie, prin preotul paroh Petru Gherman, i-a oferit IPS Irineu o icoană care a fost primită cu multă plăcere de către înaltul oaspete.

La eveniment au luat parte enoriaşi din satele învecinate, primarul localităţii Zau de Câmpie, Alexandru Iuran, viceprimari şi un mare număr de credincioşi.

Musafirii veniţi la acest important eveniment de la Şăulia de Câmpie au fost invitaţi la o agapă frăţească la Căminul Cultural.

Lasă un comentariu