Tratament fără interferon, și la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Târgu-Mureșul se află printre cele nouă centre medicale din țară în care se vor realize prescrierea tratamentului fără interferon și monitorizarea pacienților cu hepatită virală C și ciroză hepatică.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Mureș precizează într-un comunicat că pentru începerea tratamentului vor fi întocmite dosare pacienților aflați în stadiul 4 de fibroză, sens în care aceștia se vor adresa medicilor de specialitate (prescriptori) care se află în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate din cele nouă centre din țară.

Pentru evaluarea cu acuratețe a pacientului și al rezultatului medical al tratamentului, se acceptă la dosar numai buletinele testărilor fibromax, viremie și genotipare realizate gratuit în unitățile medicale autorizate, în baza voucherelor destinate acestor investigații și înmânate pacienților de către medicii curanți. Dosarele vor fi depuse la casa de asigurări de sănătate cu care medicul se află în relație contractuală, care le va remite comisiei de experți de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.). Aceasta va analiza cazurile și va transmite aprobarea tratamentului casei de asigurări de sănătate care i-a remis dosarul, ulterior aprobarea fiind comunicată pacientului.

Dat fiind că in formarea pacientului privind criteriile de eligibilitate în vederea alegerii tipului de tratament nou este  foarte importantă, pe site-ul C.N.A.S. la secțiunea Informații pentru asigurați – Medicamente – Tratament fără interferon, au fost postate documente menite să-i informeze pe cei interesați.

Este important de știut că în urma verificării calității de asigurat, pentru aprobarea tratamentului, casa de asigurări de sănătate va transmite C.N.A.S. numai dosarele complete, cu rezultatele investigațiilor în termen de valabilitate.

Eliberarea tratamentului se va face de către farmaciile aflate în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract și medicul curant (prescriptor) al pacientului care a primit decizia de includere în tratament. Astel, dacă medical curant este din județul Mureș, dosarul va fi depus la casa de Asigurări de Sănătate Mureș, iar după primirea aprobării tratamentului și prescrierea rețetei, pentru a intra în posesia medicamentelor, pacientul trebuie să se adreseze numai unei farmacii aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Mureș, se mai precizează în documentul citat.

Celelalte opt centre în care acest tip de tratament este accesibil sunt: București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara și Oradea.

Lasă un comentariu