Temerile românilor

Distribuie pe:

Conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului „Adevărul", în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie 2015, majoritatea românilor consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar cei mai mulţi sunt îngrijoraţi de posibilitatea înrăutăţirii stării de sănătate şi a diminuării veniturilor.

Astfel, 51,5% dintre respondenţi sunt de părere că direcţia în care se îndreaptă România este greşită, 35,9% consideră că ne îndreptăm într-o direcţie bună, iar 12,7% nu ştiu sau nu răspund.

Înrăutăţirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare cu 23,3% dintre opţiuni, urmată de diminuarea veniturilor (16), riscul unui război în zonă (14,2%), creşterea preţurilor (13,1%), pierderea locului de muncă (12,5%), instabilitatea politică (8,7%), producerea unor calamităţi naturale (5,6%) şi deteriorarea mediului înconjurător (1,5%).

Pe de altă parte, 49,8% dintre români consideră că în România se trăieşte la fel ca în urmă cu un an, 28,1% spun că în ţara noastră se trăieşte mai rău ca în urmă cu un an, iar 19,5% apreciază că se trăieşte mai bine decât în urmă cu un an.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor de plus (minus) 3%.

Lasă un comentariu