„Ping-pong" la Iernut

Distribuie pe:

Ping-pong e denumirea asiatică a ceea ce în sport i se mai spune şi tenis de masă. Dar la Iernut mai există şi un alt ping-pong. Iată, succint, despre ce este vorba.

Din anul 2013 a început la Iernut reabilitarea drumurilor cu bitum. Primăria a început cu drumurile de la râul Mureş spre centru, astfel că cel mai important cartier, cartierul „Mihai Eminescu", a fost lăsat la urmă, adică în anul 2015. Locuitorii cartierului şi-au zis: „Mai bine mai târziu decât niciodată". Numai că cei chemaţi de la DRUM SERV SA Târgu-Mureş au lăsat şi unele lucrări să le finalizeze alţii şi nu ei, care aveau contract cu Primăria. Astfel, ostentativ, nu au ridicat la nivelul asfaltului trei guri de canal cu ape menajere, care creează mereu probleme celor de la AQUASERV Iernut. Peste două guri de canal de la scările A şi B ale blocului 17, au aruncat în bătaie de joc pietrişşi moloz, ca în povestea aceea cu gospodina care mătură gunoiul din bucătărie şi-l depozitează după uşă. Locatarii din blocul 17 au curăţat gurile de canal, în speranţa că cei de la AQUASERV, de care aparţin aceste canale vor lua măsuri. Iată că au trecut deja patru luni şi nimeni nu mişcă nimic în acest sens! Au venit ploile, vine şi îngheţul, dar cei de la AQUASERV, deşi sesizaţi, inclusiv de primar, nu mişcă nimic.

Contribuabilii plătesc la AQUASERV sume considerabile pentru apa menajeră, dar şi pentru apa meteorică, inclusiv în lunile când nu a plouat!

De ce s-a ajuns la această situaţie? Pentru că de la regretatul director care a fost ing. Cornel Călugăru, toţi ceilalţi directori, mai mult sau mai puţin competenţi, au fost impuşi politic de cei de la PNL Mureş. Actualul director, care răspunde la numele de Liviu Todoran, e de negăsit la AQUASERV Iernut. El domiciliază la Târgu-Mureş și-şi ridică salariul prin card. Aşa director să tot fii! Bineînţeles că apelurile primarului din Iernut îi intră pe o ureche şi ies pe cealaltă ureche. Practic îl doare în cot sau într-un alt punct sensibil pe care nu-l denumesc (din respect pentru cititor), faţă de contribuabilii din Iernut. Explicaţia e simplă. Fiind numit de PNL Mureş, ca director AQUASERV, el se consideră superior primarului din oraşului Iernut. Precizare: semnatarul acestei sesizări este un personaj totalmente apolitic, care nu doreşte să tragă pe nimeni de urechi.

Rămân de izbelişte canalele din cartierul „Eminescu", iar când vor fi colmatate ele vor da de furcă tot AQUASERV. Că vorba cântecului ,,Aşa-i românul, când se-nveseleşte". Practic, responsabilitatea pentru gurile de canal din „Eminescu" este plasată ca o minge de ping-pong de la Primărie la E-ON Gaz şi AQUASERV, şi invers. Că cei de la DRUM SERV Târgu-Mureş, chipurile, şi-au făcut „datoria" şi au plecat cu utilajele lor cu tot...

Ar exista, totuşi, o soluţie de avarie: Citim aproape zilnic, în cotidianul Cuvântul liber, despre activitatea depusă în municipiul Târgu-Mureş de viceprimarul Claudiu Maior, un viceprimar activ şi gospodar, care se implică peste tot, cu mult entuziasm în domenii variate, cum ar fi sport, cultură, reabilitare de străzi... Din acest colţ de ziar, domnule Claudiu Maior, te rugăm: solicitaţi domnului prefect Lucian Goga şi domnului primar dr. Dorin Florea să vă detaşeze măcar trei zile în oraşul Iernut. Suntem siguri că veţi reuşi să opriţi jocul de ping-pong al celor care se degrevează de răspundere şi nu ţin cont de contribuabilii care îşi achită constant obligaţiile faţă de stat şi faţă de firmele patronate de stat.

În numele locatarilor din cartierul „Eminescu", blocul 17, semnează contribuabilul apolitic.

 

Lasă un comentariu