PRIM-AJUTOR EFICIENT ÎN CAZ DE ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

Distribuie pe:

Ho Bu Ting, un profesor de medicină tradiţională din China, citat de descopera.ro, susţine că viaţa persoanelor care au simptome de accident cerebral vascular (ACV) poate fi salvată cu un simplu ac.

„Când vedeţi pe cineva cu simptome de ACV, păstraţi-vă calmul şi, indiferent unde se află victima, nu o mutaţi din loc. Când se întâmplă acest fel de accident, venele capilare din creier se rup gradual, iar dacă persoana este mutată, venele se rup mai repede. Dacă aveţi la îndemână o seringa - foarte bine, daca nu - puteţi utiliza un ac de cusut obişnuit sau un ac cu gămălie (pe care îl puteţi păstra mereu asupra dvs.).

Mai întâi, se încălzeşte vârful acului pentru sterilizare, apoi se înţeapă fiecare deget de la mâinile bolnavului. Este bine ca înţepătura să fie făcută la un milimetru de unghie, până când apare sângele, cam cât un bob de mazăre. Dacă sângele nu iese, se apasă uşor în jurul înţepăturii.

După ce toate degetele sângerează, aşteptaţi câteva minute, apoi frecţionaţi lobul urechilor pacientului până devin roşii, după care înţepaţi fiecare lob până începe să sângereze.

Persoana bolnavă îşi va recăpăta cunoştinţa în câteva minute şi îşi va reveni încet la normal, apoi poate fi transportată la spital. Dacă pacientul este dus în grabă la spital, vasele capilare din creier se pot rupe şi mai rău, iar recuperarea devine aproape imposibilă", ne învaţă Ho Bu Ting, care a demonstrat că această metodă este eficientă sută la sută.

Printre simptomele care indică producerea unui accident vascular cerebral se regăsesc paliditatea, imposibilitatea de a vorbi şi strâmbarea gurii. 

Lasă un comentariu