Religie şi... Cuno... Ştiinţă

Distribuie pe:

„Având gânduri bune pentru semenul tău, vei putea vedea în orice persoană pe care o întâlneşti o fiinţă scumpă. În schimb, având gânduri urâte, faţa voastră, energiile voastre psihice vă vor irosi relaţiile şi vă vor afecta anturajul. Când harul este cu tine, nu mai vezi defectele altora; nu mai vezi decât suferinţele şi dragostea pentru semenul tău."

***

„ESTE ESENŢIAL SĂ CITIM EVANGHELIA, cu care NU se poate compara nicio carte. Apoi, viaţa noastrăva fi construită pe Cuvântul lui Dumnezeu. Şi, vom începe să gândim şi să luăm decizii în spiritul poruncilor divine. Cât este de frumos atunci când cineva începe să gândească asemenea Creatorului acestei lumi."

***

„SĂ AVEM PENTRU CEILALŢI O INIMĂ DE MAMĂ. Pentru mine, viaţa celorlalţi preţuieşte mai mult decât propria-mi viaţă. NU vor mai exista între voi neînţelegeri când veţi înţelege acestea. Dezlegarea unei probleme sau a unei neînţelegeri nu ţine de nicio organizaţie, de niciun anumit mod de conduită, ci de hotărârea de a suporta totul."

Părintele SOFRONIE SAHAROV (1896-1993), monah, pustnic, preot duhovnic, părinte duhovnicesc, întemeietor de mănăstire, iconograf, autor liturgic, scriitor, epistolar, misionar, cunoscut şi ca Stareţul Sofronie de la Essex. A fost ucenicul şi biograful Sf. Siluan Athonitul, precum şi cel ce a compilat scrierile Sf. Siluan; a întemeiat Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul" Maldon, Essex, Anglia. S-a născut în Rusia din părinţi creştini ortodocşi; îşi aduce aminte că mic fiind, se ruga uneori şi câte 45 de minute. Citea foarte mult, inclusiv mari clasici ruşi precum: Gogol, Turgheniev, Tolstoi, Dostoievski şi Puşkin. Urmează, între anii 1915-1917, Şcoala moscovită de Pictură, Sculpturăşi Arhitectură. După anul 1921, pleacă pentru a-şi urma cariera artistică, dar şi fiindcă nu era marxist, în Italia, Berlin şi Paris. Urmează cursurile Institutului Teologic Ortodox Sf. Serghie unde a avut ca profesori pe Bulgakov şi Berdiaev. În anul 1925 pleacă în Muntele Athos, unde învaţăsă se roage cu adevărat şi să aibă o atitudine faţă de Dumnezeu. Datorită condiţiilor grele de aici, dar şi faptului că nu era grec, îl determină pe Saharov să se întoarcă în Paris, în anul 1947, unde se stabileşte la Casa Rusească, un azil de bătrâni. În anul 1958 ajunge în Anglia la Essex unde în jurul său se formeazăun grup de monahi şi femei creştine, care mai târziu vor pune bazele viitoarei mănăstiri „Sf Ioan Botezătorul ". Moare în anul 1993 şi este condus de mii de credincioşi din toată lumea, pe drumul mântuirii în Dumnezeu.

Autor de citate:

„VIAŢA FĂRĂ HRISTOS ESTE FĂRĂ GUST, TRISTĂŞI PĂRĂSITĂ".

„A trăi creştineşte este cu neputinţă. Creştineşte este cu putinţă numai a muri".

„IUBIREA LUI HRISTOS este un foc dătător de viaţă, aruncat din cer pe pământ, odată cu venirea Fiului lui Dumnezeu".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu