Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene traseişti trebuie să revină în partidele pentru care au candidat!

Distribuie pe:

„Comisia Juridică a Senatului a decis, marţi, 10 noiembrie 2015, că primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care au plecat la alte partide în baza OUG 55/2014 revin la partidul pentru care au candidat, iar consilierii locali şi judeţeni care au schimbat partidul îşi pierd mandatele. Raportul urmează să intre la vot în plenul Senatului (cameră decizională)", scrie stiripesurse.ro.

Conform sursei citate, toate efectele juridice, politice sau de altă natură, produse ca urmare a exprimării opţiunii de către persoanele traseiste se înlătură în integralitate şi că, în cel mult 7 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a legii, consiliile judeţene şi locale se vor întâlni în şedinţă extraordinară pentru a lua act, prin hotărâre adoptată prin vot deschis, de încetarea mandatelor consilierilor judeţeni şi locali care au optat pentru apartenenţa la un alt partid politic decât cel al cărui membru era la data la care a fost ales. Totodată, primarul şi preşedintele consiliului judeţean redobândesc calitatea de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales.

Anul trecut, după adoptarea OUG nr. 55, peste 5.000 de aleşi locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide. 

Lasă un comentariu