... Şi iată-ne ajunşi la ultima petală a Zilelor Bibliotecii „Liviu Rusu"

Distribuie pe:

În jurul amiezei elevii Clasei speciale de la CSEI Nr. 3 SAM Reghin, împreună cu profesoarele lor Mihaela Balint şi Veress Timea au admirat frumoasele aranjamente de toamnă din Casă de culturăa oraşului Sărmaşu.

Au sosit mai apoi doamnele profesoare Delia Ciurlea, Neli Bucur, Ani Uţiu şi Dorina Bucur, însoţite de elevii lor de la Şcoala Gimnazială Cămăraşu.

Domnişoara Szasz Ramona, o artistă amatoare a oraşului Sărmaşu, a prezentat o splendidă expoziţie proprie de tablouri de goblen.

Au venit şi copiii de la CTF Sărmaşu, însoţiţi de cei care le ocrotesc paşii în viaţă, Alin Milesan, Camelia Milesan şi Cristina Bobis.

Elevii din Vişinel au fost însoţiţi de profesoarele lor, Olivia Cenan şi Gabi Deteşan.

Profesoarele Trombitas Iolan şi Bodor Vera au venit tocmai din Filpişu Mare (Şcoala Gimnazială Breaza - secţia maghiară) să aducă mulţi copii nerăbdători la carnaval.

Au mai fost prezenţi elevii din Sărmăşel Gară însoţiţi de profesoara lor, Iulia Socaciu, iar din Sânpetru, Dana Pintecan cu un grup de copii.

A fost prezent şi „Graiul Câmpiei" din Sărmaşu, reprezentat de Cristina Câmpean, Emilia Boia, Maria Baciu şi Laura Vinţeler.

Fiecare din aceste grupuri au prezentat câte o expoziţie de toamnă cu produse proprii aranjate cu gust şi rafinament.

Copiii au purtat costume de carnaval (pere, mere, struguri, dovleci, spiriduşi), şi-au prezentat costumele, au dansat şi s-au veselit pe muzică specifică acestei manifestări de toamnă sonorizată de Pavel Lucian Rat.

Elevele Tokes Odett şi Giulia Blăjan, din clasa a XI-a A, au menţinut atmosfera de basm şi bună dispoziţie a copiilor prezenţi, dornici de o zi de carnaval al toamnei.

Doamna Dinuca Buruian a înmânat apoi diplome atât participanţilor la carnaval cât şi celor care au realizat expoziţiile de toamnă.

În toiul distracţiei, după o melodie cu greieraşul şi furnica, doamnele de la Biserica adventistă Jaroi Magdolna şi Aluas Elena au captat atenţia copiilor, citindu-le din Biblie ce ne propune Dumnezeu să învăţăm de la furnică, cum să fugim de lene şi sărăcie şi cum să fim harnici şi ordonaţi. Copiii au fost încântaţi de poveţele primite, apoi distracţia şi dansul au continuat.

La sfârşitul activităţii toţi cei prezenţi au fost serviţi cu borş de fasole boabe „ca la mama acasă", cu pâine pe vatrăşi salată de ceapăroşie. Ca desert au primit cozonac, scoruşe, mălai cu lapte, brioşe cu dovleac şi, bineînţeles, fructele expuse.

La buna organizare a contribuit şi referentul Casei de Cultură, Traian Popovici.

Totul a fost minunat şi s-a încheiat într-o atmosferă caldă, de toamnă târzie, coordonată din umbră, şi nu numai, de distinsa doamnă, sufletul acestor activităţi, Dinuca Buruian.

Lasă un comentariu