EXPOZIŢIE COMEMORATIVĂ DE PICTURĂ - VOICHIŢA MUREŞAN

Distribuie pe:

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, la Galeria de artă „Unirea" din municipiul Târgu-Mureş a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistei Voichiţa Mureşan. Expoziţia a fost organizată de familia pictoriţei şi Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş pentru a cinsti memoria Voichiţei, trecute la cele veşnice după o grea suferinţă. Fiind o persoană blândă, cu sufletul mare, a fost mereu înconjurată de o mulţime de prieteni. Sala a devenit neîncăpătoare datorită prezenţei unui public numeros care a dorit să-i aducă un sincer omagiu. Moderatorul evenimentului cultural a fost Ilarie Gh. Opriş, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş.

Despre Voichiţa Mureşan şi picturile ei expuse pe simeze, a vorbit artistul plastic profesionist Radu Florea, redactor la Studioul Regional de Radio Târgu-Mureş. „Prin lucrările expuse pe aceste simeze, artista şi colega noastră Voichiţa a lăsat în urmă o bucată din legătura ei cu divinul. A fost întotdeauna o căutătoare a luminii din natură, iar viaţa ei interioară a fost intens colorată. Această expoziţie postmortem şi in memoriam conturează o conştiinţă care luminează şi după trecerea ei în lumea celor drepţi. Florile şi pădurile au reprezentat mereu frământările ei creatoare, ca şi cum ar exprima dorinţa de a negocia trecerea spre eternitate. Florile expuse astăzi, sunt create printr-un spirit rafinat al percepţiilor de lumină. Predomină o textură fermă a culorilor verzui de smarald şi galben de crom. Fie ca Dumnezeu să-i îmbrace sufletul în culorile celeste ale cerului", a declarat, printre altele, domnia sa.

În final, soţul artistei, pictorul şi sculptorul Vasile Mureşan le-a mulţumit domnilor Ilarie Gh. Opriş şi Radu Florea pentru frumoasele şi emoţionantele cuvinte rostite la adresa Voichiţei, precum şi prietenilor care s-au adunat într-un număr atât de mare pentru a cinsti memoria pictoriţei.

Fie ca memoria colegei noastre Voichiţa Mureşan, să rămână veşnic în sufletele şi minţile celor care au apreciat-o şi au iubit-o atât de mult!

Lasă un comentariu