Simulare de conferinţă „Kuk hin - Kuk her" Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian"

Distribuie pe:

Institutul pentru relaţii externe din Stuttgart, IFA, împreună cu CIVIC, Institutul pentru educaţie internaţională din Dusseldorf şi Wienna au realizat în cadrul Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş, în data de 13.11.2015, o simulare de conferinţă. IFA şi CIVIC organizează seminarii internaţionale în România, Polonia şi Cehia în anul 2015.

La acest seminar au participat elevii clasei a XI-a G: Simona Hârgeagă, Genoveva Lăzurcă, Bianca Maksai, Raul Muntean, Andreea Mureşan, Mara Ormenişan, Carmin Pantea, Maria Pantea, Denisa Pop, Andreea Roşca, Richard Şimon, Costin Ştefan, Evelyn Szabo, Amon Tarcza-Zarug şi Mathias Fleps, diriginte Helmine Pop şi elevii clasei a XII-a G: Thomas Mezei, Karina-Beatrice Boroş, Adrian-Florin Căbuz, Bianca Popa, Maria-Monica Maxim şi Theodor Nicula-Golovei, diriginte Gligore Doagă. A fost o activitate frumoasă şi relaxantă în cadrul căreia elevii s-au simţit minunat exersând exerciţiul democratic al votului pentru o cauză nobilă. Într-o ţară imaginară, o minoritate imaginară germană, au avut de ales un reprezentant al comuniunii germane, în scopul obţinerii unei finanţări pentru construirea unei clădiri care ar urma să găzduiască activităţi culturale şi relaxante. Cei prezenţi au fost împărţiţi în grupe pentru a identifica activităţile ce se vor desfăşura în clădirea culturală imaginară. Elevii au tratat cu seriozitate jocul de rol şi, datorită creativităţii de care au dat dovadă, au identificat soluţii de utilizare a cădirii imaginare, cum ar fi: seară de film, reţete culinare cu specific german, curs de operare pe calculator pentru cei vârstnici, cafenea cu cărţi etc.

Activitatea a avut un puternic impact asupra elevilor. Au fost impresionaţi de forţa pe care o poate avea votul în cadrul unei comunităţi. Votul este un exerciţiu democratic la îndemâna oricărui cetăţean. Pentru a se dezvolta ca cetăţeni activi ai comunităţii, elevii trebuie să conştientizeze importanţa pe care o are. Doar manifestându-se ca cetăţeni pot participa activ la binele societăţii. Astfel, jocul de rol, devine un instrument util şi practic în educaţia elevilor. Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" sprijină prin reprezentanţii săi, doamna director Cristina-Ligia Someşan şi director adjunct Dumitru Botoş, activităţile cultural-educative necesare în educarea tinerilor. Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu