Uniunea Vatra Românească, Demersuri pentru crearea unui pol naţionalist pe eșichierul politic

Distribuie pe:

La finele săptămânii trecute, Comitetul Naţional Director al Uniunii Vatra Românească s-a reunit în şedinţă de urgenţă, la Târgu-Mureş, eveniment organizat la cererea filialelor.

În cadrul discuţiilor - care au vizat analiza situaţiei social-politice din ţară, în contextul poziţiei geo-strategice a României - liderii Uniunii au decis începerea, de urgenţă, a demersurilor pentru coagularea tuturor forţelor naţionaliste într-un pol unic, în vederea schimbării clasei politice actuale. Preşedintele UVR, prof. ing. Florin Oproiescu, a declarat că vor fi purtate discuţii cu Partidul România Unită, cu fracţiunile din Partidul România Mare, precum şi cu Noua Dreaptă.

„A sosit momentul ca, după 25 de ani, cei care au adus ţara în dezastru, fără a ţine cont de adevăratele valori ale poporului român, să părăsească definitiv scena politică", se arată într-un comunicat dat publicităţii la finalul întâlnirii, document ce prezintă poziţia Uniunii într-o serie de aspecte de actualitate ale vieţii publice din România.

Dată fiind escaladarea acţiunilor teroriste în statele musulmane şi nu numai, UVR se opune categoric cotelor de imigranţi, reamintind conducerii actuale a României „că strămoşii noştri au apărat cu sabia în mână valorile creştinătăţii". Totodată, având în vedere „distrugerile irecuperabile de valori ale omenirii, pe care radicalii extremişti le-au produs prin atentate, UVR se declară împotriva construirii preconizatei moschei pe teritoriul României. „Respectăm opţiunile religioase ale tuturor cetăţenilor, atâta timp cât exerciţiul acestor opţiuni nu contravine Legii fundamentale a României", precizează membrii Comitetului naţional Director al UVR.

În altă ordine de idei, Uniunea salută soluţionarea sistemului de vot prin corespondenţă pentru românii din diaspora şi sprijină opţiunea majorităţii electoratului pentru un Parlament constituit din maximum 300 de membri.

„Considerăm ca inacceptabile acţiunile UDMR privind autonomia teritorială, segregarea pe criterii etnice şi încercările de impunere a limbii maghiare ca a doua limbă oficială", se mai arată în comunicatul citat.

Primele discuţii vizând formarea unui pol naţionalist pe eşichierul politic românesc vor avea loc în ianuarie 2016, cu reprezentanţii Partidului România Unită, condus de Bogdan Diaconu, a precizat preşedintele UVR.

Lasă un comentariu