Dublă sărbătoare la Biserica Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului" din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Sâmbată, 21 noiembrie, în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, s-a sărbătorit Intrarea în Templu a Sfintei Fecioare Maria. Pentru credincioşii de la Biserica Greco-Catolică cu hramul „Adormirea Maicii Domnului" din cartierul Tudor a fost o dublă sărbătoare. S-au împlinit 20 de ani de când „Bunul Păstor" al acestui lăcaş, preotul paroh Ioan Fărcaş, a fost hirotonit preot.

Cel mai frumos moment din viaţa unui tânăr este când el are curajul de a deveni apostolul lui Cristos, iar acel moment a fost, pentru tânărul Ioan Fărcaş, data de 21 noiembrie 1995. Sfinţia sa descrie acea zi ca fiind cea mai frumoasă zi din viaţa sa, pentru că atunci a primit înalta, dar şi plina de răspundere misiune de a fi urmaşul şi locţiitorul Mântuitorului pe pământ.

Părintele Ioan este un om ales dintre oameni, chemat dintre oameni şi instruit în şcoala Iubirii lui Isus, ca să fie trimis din nou între oameni, pentru a anunţa tuturor Împărăţia lui Dumnezeu. Este preotul conştient că Icoana Bunătăţii Dumnezeieşti, devine acel canal de har ce atinge mistic inima oamenilor care-l caută pe Dumnezeu cu sinceritate.

Luând ca exemplu Sfânta Familie, a transformat aşezământul de pe strada Armoniei din Târgu-Mureş într-un adevărat colţ de rai. Deşi nu e o catedrală imensă,viaţa liturgică este intens trăită, fiind celebrate zilnic câte două Sfinte Liturghii, iar în zilele de duminica, Isus coboară de trei ori pe altar, lucrul deosebit de important pentru credincioşi.

Părintele Ioan ştie să aducă bucurie când intră în biserică cu salutul creştinesc „Lăudat să fie Iisus"şi este alături de credincioşi în timpul rugăciunilor Sfântului Rozar, ale Căii Sfintei Cruci, ale Paraclisului Sfintei Fecioare Maria, ale diferitelor novene ţinute de credincioşii practicanţi, în diferite luni ale anului.

Pune în practică Devoţiunea către Preasfânta Inimă a lui Isus, în prima vineri din lună, prin vizitarea celor vârstnici şi a celor bolnavi, pregătindu-i pentru o mărturisire bună ca să poată primi „Mielul Nepătat", iar în fiecare primă joi petrece „Un ceas cu Isus". În Parohia Adormirea Maicii Domnului, sub îndrumarea Părintelui Ioan, se practică Adoraţia de noapte a Sfântului Sacrament în prima sâmbătă a lunii.

De asemenea, pregăteşte copiii pentru prima Sfântă Împărtăşanie,tinerii pentru Taina Căsătoriei, prezidează Reuniunea Marianăşi este părintele spiritual al Asociaţiei „Credinţăşi lumină"- asociaţie dedicată copiilor cu nevoi speciale, careşi-au găsit refugiul în biserica pe care sfinţia sa o păstoreşte.

Îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a dat un preot în această parohie,aşa cum are nevoie societatea noastră,un preot care ştie să folosească timpul pentru a-şi îndeplini datoriile de „Păstor", pentru a popula cerul cu suflete, un preot care înainte de toate e „Preotul lui Cristos"şi îl găseşte pe Cristos în fiecare din semenii săi.

În semn de recunoştinţă credincioşii din parohie, la aniversarea a 20 de ani de preoţie şi 45 de viaţă, i-au oferit un buchet de flori, un tablou care să-i amintească de unele momente din activitatea pastoralăşi un bogat buchet spiritual care să-l ajute să rămână în continuare un „om al altarului" şi un „Păzitor al chivotului" aşa cum au fost învăţătorii dânsului.

Întru mulţi ani, Părinte!

 

În numele credincioşilor, Letiţia Gliga

Lasă un comentariu