Până în 27 noiembrie, ROMÂNII POT SOLICITA ORICE VOR SĂ ŞTIE DESPRE GUVERNARE!

Distribuie pe:

Luni, 23 noiembrie 2015, Guvernul a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind înfiinţarea şi stabilirea atribuţiilor noului Minister pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, ocazie cu care societatea civilă este invitată să vină cu propuneri, comentarii sau sugestii în interesul cetăţenilor.

„Înfiinţarea noii structuri însărcinate cu consultarea publică şi dialogul civic nu se poate face fără consultarea grupurilor din societatea civilă, respectiv a cetăţenilor.

Vom crea, practic, de la zero, o instituţie publică, a cărei activitate se va referi, printre altele, la transparenţa documentelor propuse (discutate) în şedinţele de Guvern şi la realizarea de către fiecare ministru (secretar de stat) a unor rapoarte de transparenţă după întâlnirile cu grupurile de interese.

Avem un singur an la dispoziţie şi ne propunem să nu îl irosim. Obiectivele noastre ţin, totuşi, cont de durata limitată a mandatului şi solicităm opiniei publice ca în sugestiile formulate, să ţină cont de acest aspect", se precizează într-un comunicat de presă al Guvenului transmis redacţiei noastre.

Cetăţenii îşi pot spune (scrie) părerea pe pagina de facebook a instituţiei (https://www.facebook.com/mcpdc/), dar şi pe e-mail, la adresa secretariat.mcpdc@gov.ro, până inclusiv vineri, 27 noiembrie a.c.

Lasă un comentariu