Dăruiește, și vei primi!

Distribuie pe:

Era odată un om care s-a pierdut în deșert, și care era destinat să moară de sete. Din fericire, a dat peste o cabană veche, surpată, fără geamuri și acoperiș. Plimbându-se de colo până colo, găsește un loc cu puțină umbră, unde se așază pentru a se feri de căldura și soarele deșertului. Uitându-se în jurul său, vede o pompă de apă uzată. Se târește până la locul respectiv și începe să pompeze fără oprire, dar fără niciun rezultat.

Dezamăgit, și căzut fără vlagă la pământ, observă lângă el o sticlă veche. Se uită la ea, și în timp ce o curăță de praf, găsi următorul mesaj:

„Dragă prietene, întâi trebuie să torni în pompă toată apa din sticlă, apoi, înainte de a pleca, te rog să ai bunăvoința de a umple din nou sticla”. Bărbatul desface dopul sticlei și vede că este plină cu apă. Apă! Brusc, își dă seama că se află într-o mare dilemă: dacă bea apa poate supraviețui, dar, dacă o toarnă în acea pompă uzată, ar putea obține apă proaspătă și rece de pe fundul puțului și ar putea bea câtă apă dorește, sau poate nu, poate pompa nu funcționează, iar astfel apa s-ar irosi. „Ce ar trebui să fac? Să torn apa în pompă și să aștept să curgă apă proaspătă… sau să ignor mesajul și să beau apa din sticlă? Să cred în toate acele instrucțiuni scrise acum mult timp și să irosesc apa?”

Într-un final, a turnat toată apa în pompă, a prins de manivelă și a început să pompeze, pompa a început să scrâșnească, dar fără niciun rezultat. În timp ce pompa continua să scoată sunete, brusc a apărut un firicel de apă, apoi a început să curgă încet, ca, într-un final, apa să curgă din abundență… Apă proaspătă, cristalină.

Apoi a umplut sticla și a băut din ea nerăbdător, a umplut-o din nou și a băut iar din apa răcoritoare. După aceea a umplut sticla din nou, pentru următorul călător care va poposi în acest loc, și a adăugat următorul mesaj: „Credeți-mă, funcționează! Trebuie doar să turnați toată apa în pompă pentru ca mai apoi să obțineți apă proaspătă.”

Uneori viața este o reflectare a acestei povestiri, există momente în care trebuie să luăm decizii fără a cunoaște rezultatele acestora. Când e vorba de decizii, nu poți pretinde că vezi totul clar înainte. Însă, dacă principiile după care te ghidezi sunt sănătoase, cresc șansele de a lua decizii bune.

Lasă un comentariu