110 ani de teatru, la Sângeorgiu de Mureş

Distribuie pe:

Primăria comunei Sângeorgiu de Mureş în colaborare cu Fundaţia „Familia Kolping", Asociaţia culturală „Sfântu Gheorghe" şi Biserica Romano-Catolică din localitate organizează sărbătorirea a 110 ani de activitate teatrală în Sângeorgiu de Mureş.

Evenimentul are loc azi, 26 noiembrie, începând de la ora 18, în sala festivă a Bisericii Romano-Catolice din Sângeorgiu de Mureş, şi este moderat de prof. Moldovan Iren.

Vor rosti alocuţiuni: primarul comunei - Sofalvi Szabolcs, publicistul Ilarie Gh. Opriş şi preotul Baricz Lajos.

Programul manifestării cuprinde o serie de filme video cu piese de teatru în limbile română şi maghiară, urmate de prezentarea cărţii „Sângeorgiu de Mureş. Activitatea teatrală. 1905-2015", de Ilarie Gh. Opriş.

Invitaţi de onoare: formaţia de teatru românesc a Căminului cultural (coordonatori: Mariana Opriş, Susana Bocretaş), formaţia de teatru „Familia Kolping" (coordonator: Birtalan Istvan), formaţia de teatru „Aurora" (coordonator: Cristian Tabarcea), formaţia de teatru „Mozaik" (coordonatori: Nagy Laszlo, Fazakas Attila), susţinători şi iubitori de teatru din comună. Participanţii vor primi DVD-uri, cărţi şi reviste.

Lasă un comentariu