Violența domestică poate fi reclamată, gratuit, la numărul de telefon 0800.500.333!

Distribuie pe:

Începând din 27 noiembrie 2015, victimele violenței domestice pot apela, gratuit, numărul unic național 0800.500.333, un serviciu specializat, accesibil printr-un call-centre deschis 24 din 24 de ore. Linia telefonică face parte din proiectul „Start - O viață de calitate în siguranță", lansat în urmă cu un an, în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse, din subordinea Ministerului Muncii.

La această linie telefonică au posibilitatea să se adreseze toate persoanele care sunt agresate (copii, femei, bărbați și bătrâni), dar și persoanele care doresc informații și consiliere, acestora stându-le la dispoziție o echipă de șase psihologi și sociologi, care vor asigura permanent legătura cu apelanții.

 Prin acest număr unic național de urgență se urmărește constituirea unei baze de date unice și o fișă unică a victimei, astfel încât informațiile să ajute în momentul în care victima ajunge la poliție să depună plângere sau chiar în fața judecătorului.

Practic, cei care vor apela numărul gratuit, vor trebui mai întâi să răspundă unor întrebări legate de identitatea lor, de situația în care se află, dacă au fost agresați și minori, dar și să ofere date despre agresor.

Potrivit Ministerului Muncii, anul trecut, violența domestică a ucis 142 de persoane.

 

Lasă un comentariu